Nedtagning af brændeovn, pejs eller skorsten

Har du en brændeovn eller pejs med skorsten, der er produceret før 1. januar 2003?
Den nye lov om private skorstene produceret før 1. januar 2003, betyder at disse enten skal udskiftes eller skrottes. Er den derimod produceret efter 1. januar 2003, kan den blive stående. Dette er vedtaget i folketinget, for at sikre mindre forurenende røg fra skorstene i hele Danmark.

Efter nedtagning af skorsten – Hvad med taget?

Vi nedtager skorstenen og afmonterer brændeovnen, men derefter kan der være behov for reparation af taget. Når skorstenen er taget ned, efterlader det et hul i taget som skal genoprettes. Der skal der opbygges nye lægter, undertaget skal repareres, der skal isoleres og selve taget skal repareres. Det er vigtigt at det lukkes korrekt, så det er modstandsdygtigt, overfor vind og vejr.

Efter nedtagning af skorsten – Hvad med loftet og gulvet?

Når brændeovnen eller pejsen ikke længere står, kan der være synlige mangler på både loft og gulv. Her vil vi reparere det, så det ser pænt ud sammen med det resterende loft og gulv i rummet.

Kontakt din lokale tagtømrer

I er altid velkomne til at kontakte os, for at høre mere om mulighederne og få gode råd og vejledning. Ring på tlf. 53 32 45 32, eller kontakt os direkte her på siden.

Har du spørgsmål? Ring og hør mere.

Ring op nu

Har du spørgsmål? Ring og hør mere.

Ring op nu

Nedtagning af brændeovn – Sådan nedlægger du den gamle brændeovn

At nedlægge en brændeovn kan være en fornuftig beslutning af forskellige årsager, som f.eks. hvis den er gammel, ineffektiv eller ikke længere opfylder miljømæssige standarder. Her er nogle trin, du kan følge for at nedlægge din brændeovn:

 1. Kontroller lokale regler og bestemmelser: Først og fremmest skal du undersøge lokale regler og bestemmelser vedrørende nedlæggelse af en brændeovn. Nogle steder kan kræve tilladelser eller opfyldelse af visse betingelser.
 2. Fjern brændeovnen forsigtigt: Afhængigt af typen af ​​brændeovn og dens installation, kan det være nødvendigt at demontere den delvist eller fuldstændigt. Vi hjælper gerne med at fjerne selve brændeovnen, hvis i ikke selv har mulighed for det.
 3. Skorstenen fjernes: Nu er det tid til at vi nedlægger skorstenen. Dette gøres forsigtigt, med det formål at loft og tag skal tage mindst mulig skade. Vi hjælper naturligvis med at lukke hullet pænt efterfølgende.
 4. Bortskaffelse af materialer: Vi sørger for at bortskaffe brændeovnen og andre materialer, der er fjernet, på en sikker og miljøvenlig måde. Nogle materialer kan genbruges eller genanvendes, mens andre kræver specifik bortskaffelse.
 5. Evt. reparation af gulv: Alt efter hvilken type brændeovn der er tale om, kan der være behov for også at reparere gulvet efterfølgende. Dette hjælper vi naturligvis også gerne med.

Hvem kan fjerne en brændeovn?

Når en brændeovn skal fjernes, vil det ofte være en tømrer der løser denne opgave. Dette skyldes at der vil være tale om en efterfølgende tagreparation, som er en nødvendighed. Har brændeovnen stået et sted hvor der har været separate fliser til at omkredse denne, vil der oftest også komme en murer ud og fjerne disse fliser. Dette er dog en smagssag, om man ønsker at beholde gulvet som det er, eller om man ønsker at genoprette gulvet som det har været før installationen af brændeovnen. 

Husk afmelding af brændeovnen

Når brændeovnen er taget ned, skal du huske at afmelde brændeovnen. Du skal kontakte din skorstensfejer for at afmelde den lovpligtige skorstensfejning, med dokumentation om at den er taget ud af brug.

Få et uforpligtende tilbud

  Ønsker du rådgivning?

  Du er velkommen til at henvende dig her på siden, på tlf. 70 70 78 73, eller sende en mail til kontakt@dinmester.dk.
  Vi besvarer alle henvendelser, hurtigst muligt!

  Kontakt os her