Akut skade på taget?

Ring til os

Akut skade på taget?

Ring til os

Vi ved, hvor vigtigt det er at få fikset problemet med taget hurtigst muligt. På den måde undgår du nemlig at få dyre følgeskader. Af samme grund tilbyder vi også akut tagreparation. Vi rykker gerne hurtigt ud ved akutte skader, så omfanget af problemet ikke bliver større.

I tilfælde af akutte tagproblemer, kan du altså altid ringe til os. Husk eventuelt at kontakte dit forsikringsselskab, så de har mulighed for at dække udbedringen af tagskaden.

Synlige tagrender

Hvad koster det at få repareret tag?

Prisen for reparationen af dit tag vil afhænge af flere forskellige ting. Blandt andet baseres prisen på skaden og dens omfang. Hvis der er brug for en komplet tagrenovering, koster det selvfølgelig mere, end hvis der er tale om en mindre skade.

Derudover kan materialet på taget, hvor gammelt det er, og hvilken tilstand det er i, også have noget at sige.

Vi vil hellere end gerne hjælpe dig med at finde ud af, hvad en reparation af dit tag vil koste dig. Du kan nemt indhente et uforpligtende tilbud, eller du kan kontakte os via hjemmesiden, e-mail eller telefon.

Måske dækker din forsikring tagskaden

Det er altid en god idé at undersøge, om din forsikring eventuelt dækker omkostningerne for tagskaden. Det kan nemlig sagtens være – husforsikringer dækker fx ofte skader, som er forårsaget af storm, lyn eller fyrværkeri.
Hvis et træ er væltet i stormen og har beskadiget dit tag, eller hvis en tagplade er blæst af, kan du altså med fordel kontakte din forsikring. Det kan være, at de kan dække omkostningerne for vores arbejde på dit tag.

Vores kvalitetsmaterialer er dækket af garanti

Hos Din Mester benytter vi STARK som leverandør af materialer til tagprojekter. Det betyder, at du får materialer af høj kvalitet, som samtidig er dækket af garanti. Selv hvis uheldet skulle være ude, er du altså sikret, når du benytter os som tagmestre.

Typiske tagskader ved bestemte tagtyper

Hvilken skade, der opstår på taget, kan godt have noget at gøre med, hvilken type tag der er tale om. Selvom alle tage er forskellige, er der nemlig visse skader, der er typiske for visse typer af tage. Nedenfor gennemgår vi 5 af de mest normale skader, der opstår på henholdsvis:

 1. Bølgeplader
 2. Tegltag
 3. Stålplader
 4. Tagpap
 5. Kunstskifer

Vind og vejr er plager for bølgepladerne af eternit, som naturligt vil begynde at nedbrydes efter 35 års tid. Pladerne kan flække i deres samling, hvor de er skruet sammen, og i så fald skal de skiftes ud.

Det er heller ikke ualmindeligt, at der opstår skader ved rygningen, så fygesne og regn trænger ind. Dette problem kan løses ved at montere skumbaner.

Kontakt os for reparation af eternittag og fibercementtag.

Der er en særlig risiko for, at dine teglsten er utætte, hvis de er over 50 år gamle. Dengang brugte man nemlig mørtel under teglsten, og det vil naturligt nedbrydes med tiden. Det er altså godt at være ekstra opmærksom på dit tegltag, hvis det er af en ældre dato.

Hos Din Mester er vi specialister i reparation af tegltag, så hvis du oplever problemer, kan du altid kontakte os.

Disse plader er lette, hvorfor de ikke har den store modstandsdygtighed, når det blæser kraftigt. Efter stormvejr bør du derfor altid tjekke dit ståltag. Det er i øvrigt almindeligt, at taget begynder at få utætheder efter en 40 års tid.

Vi har bred erfaring indenfor reparation af ståltag, og vi vil hellere end gerne hjælpe dig.

Efter 30 års tid er det ret almindeligt, at der kommer utætheder i tagpap. Som regel tager skaderne plads ved overgangen på tagpapbanerne. Du kan tjekke, om limningen er gået op, ved at forsøge at løfte tagpappen ved samlingerne. Kan tagpappen løftes, er der sandsynligvis utætheder.

De kan lukkes ved hjælp af tagkit, såfremt der kun er tale om mindre skader. Kontakt os, hvis du er i tvivl, vi tilbyder nemlig reparation af tagpap og tagpaptag.

Ligesom tagpap kan skifer løfte sig mellem samlingerne, fx på grund af mos. Derfor er det en god idé at fjerne mosset med en kost. Det kan du med fordel gøre jævnligt for at forebygge, at der opstår utætheder.

Hos Din Mester kan vi hjælpe dig med reparation af dit kunstskifertag såvel som naturskifertag.

Hvordan tætner man tag?

Når det kommer til tagproblemer, handler det om at rykke hurtigt. Det er nemlig et spørgsmål om at undgå følgeskader og et endnu større problem end udgangspunktet. Derfor skal du hurtigst muligt tage kontakt til en tømrer, som kan udbedre skaden.

Vi hjælper gerne – vi står klar med fagfolk og professionelt værktøj, og vi kan hurtigt rådgive dig til den rette løsning. Vi udfører også akutte opgaver, så du kan altid regne med os. Skulle du alligevel have brug for en midlertidig lappeløsning på taget, er der også nogle småting, du kan gøre.

Her kan både spande og overdækning med plastik være behjælpeligt. Sådanne redskaber kan hjælpe dig med at holde vandet under kontrol og ude af huset. Det kan naturligvis ikke erstatte en reel reparation, men det kan være fordelagtigt, mens du venter på tømrerens ankomst.

Tips og tricks til at forebygge tagskader

Du bør jævnligt tjekke dit tag for huller, revner og utætheder – gerne et par gange om året. Det er et simpelt tip, men noget, rigtig mange glemmer. Og det kan desværre føre til, at små problemer vokser sig store, uden at man opdager det.

Derfor er det rigtigt vigtigt at tjekke taget. Det er særligt vigtigt, hvis dit tag er af en ældre dato, eller vejret har været udfordrende, fx hvis det har stormet, sneet eller regnet meget kraftigt. Men hvordan tjekker du taget?

Hvis du selv har mod på at tjekke dit tag, kan du bruge en stige. En rygningsstige, som kan sættes fast på dit tag, kan være en fordel. Hvis du ikke føler dig tilpas med at klatre på stige, kan du tjekke (noget af) tager ved hjælp af en kikkert.

Det vil dog kun give dig et begrænset indtryk, hvorfor det ikke er en optimal løsning. I stedet kan du kontakte os. Vi kommer nemlig gerne ud og tjekker taget for dig. På den måde kan vi hurtigt afdække tagets tilstand og finde en løsning.

Men hvilke ting, skal man overhovedet tjekke? Jo, her er en liste over ting, du kan være opmærksom på, hvis du skal tjekke dit tag:

 • Tjek tagrygningen og om tagstenene er løse.
 • Tjek taget for revner, huller og knækkede materialer.
 • Tjek om der er skæve tagplader eller tagsten.
 • Tjek om skotrenderne er intakte og fri for plantevækster.
 • Tjek om inddækningerne ved dine skorstene er intakte.
 • Tjek om eventuelle skruer på tagplader sidder, som de skal.
 • Tjek om din tagrender er tætte, eller om de eventuelt stopper til. Hos Din Mester tilbyder vi også reparation af tagrende.

Du kan muligvis også tjekke taget indefra, eksempelvis hvis du har et loft. Her kan du bemærke, om der trænger lys ind, for det kan nemlig betyde, at der også trænger regn ind.

Du kan også lægge mærke til, om der er fugtpletter nogen steder, eksempelvis i hjørnerne. Hvis svaret er ja, kan det tyde på, at vand kan trænge ind gennem taget. Det samme gælder for skjolder af fugt på tagets belægning, på gulvet eller lægterne.

En sidste ting, du kan holde øje med, er, om der er skadedyr i dit træværk. Det kan eksempelvis være husbukke eller borebiller. Hvis der er små huller i dit træværk, eventuelt fyldt med såkaldt boremel, har du ubudne gæster. Det kan være et tegn på et utæt tag.

Hvem reparerer tag?

Det gør vi! Hos Din Mester er vi tagmestre med speciale i alt fra både små og større reparationer til nyt tag. Vi kan hjælpe dig med alt fra reparation af betontag og plasttag til tegltag, eternittag og naturskifertag, og meget mere. Du skal altså ikke tøve med at kontakte os, uanset hvilken type af tag du har.

Når dit tag skal repareres, er det vigtigt, at du henvender dig til fagfolk. Du bør kontakte en tømrer eller et tømrerfirma med ekspertise i tagarbejde. På den måde kan du få den rette vejledning og dermed også den rette løsning på dit problem med taget.

I mange tilfælde – særligt hvis dit tag ikke er særligt gammelt – kan en reparation være nok. Hvis taget er både gammelt og slidt, kan det dog være et nyt tag, der er brug for. Det væsentlige er, at du får en professionel vurdering, så du kan få en optimal løsning til en optimal pris.

Reparation af tag på Sjælland

Din Mester dækker tagopgaver på en stor del af Sjælland. Hvis du bor på Midtsjælland eller i Nordsjælland, kan du være ret sikker på, at vi er din lokale tagtømrer.

På Midtsjælland kan vi eksempelvis hjælpe dig i byer som:

 • Roskilde
 • Hvalsø
 • Ringsted
 • Lejre
 • Borup
 • Køge

I Nordsjælland reparerer vi eksempelvis tag i: 

 • Helsingør 
 • Hillerød 
 • Birkerød  
 • Farum 
 • Hørsholm 
 • Ølstykke-Stenløse 

Tøv ikke med at tage kontakt vedrørende små såvel som store tagproblemer, dér hvor du bor. Jo hurtigere vi kommer dem til livs, jo bedre vil det være for dit tag og din økonomi! 

Få et uforpligtende tilbud

  Ønsker du rådgivning?

  Du er velkommen til at henvende dig her på siden, på tlf. 70 70 78 73, eller sende en mail til kontakt@dinmester.dk.
  Vi besvarer alle henvendelser, hurtigst muligt!

  Kontakt os her