Skorstensinddækningen bliver nedbrudt over tid

En skorstensinddækning vil med tiden blive utæt mod skorstenens fuger, imellem murstenene. Her bliver fuge eller andet fastgørelse porøst, som gør at vand kan trænge ind når der kommer uvejr.

Inddækningen kan også have en forkert konstruktion, som gør at frostsprængninger får metallet til at gå i stykker over tid.

Vind og vejr over 50 år, har en utroligt stor indvirkning på holdbarheden, og det er her ved at være tid til en udskiftning af tagets skorstensinddækning.

skorstensinddækning reparation

Konstruktionen på en skorstens inddækning

Det er essentielt at skorstensinddækningers konstruktion er bygget korrekt.

Her ses et eksempel på, hvordan vandet ikke kan afledes fra skorstenen. Dette laves ved, at man bygger en ”griseryg” som er en slags pyramide, der afleder vand og andet snavs, væk fra skorstenen. Vandet som fryser til is hen over vinteren, gør at der kommer frostsprængninger.

Sådan en skorsten, såvel også skorstenshætter, har mulighed for at opsamle snavs, som blade, grene og andet hen over efteråret. Dette gør at yderligere vand kan samles, og dette kan fryses og lave frostsprængninger. Det er derfor vigtigt at få tømt dem før vinter, på samme vis som tagrender.

Utæt skorstensinddækning

Det første der skal gøres, er at finde årsagen til at skorstensinddækningen er utæt, og hvor der kommer vand ind fra. Er det forkert konstruktion, eller er det blot levetiden der har tæret på inddækningen. Når årsagen er fundet, kan hullet lappes eller en helt ny konstruktion kan udføres, alt efter hvor slem skaden er og hvor meget levetid der er tilbage på den nuværende skorstensinddækning.

Reparation af skorstensinddækning pris?

Prisen på en reparation af skorstensinddækning, afhænger af hvor omfattende en skade der er tale om. Er det et hul der kan lappes, vil det være billigere end en udskiftning af hele skorstensinddækningen. Vi anbefaler ikke at dette er et sted hvor der bliver gået på kompromis med prisen, da en mangelfuld udbedring af skaden kan have store konsekvenser for taget.

Kontakt din tagtømrer for reparation af skorstensinddækninger

Hvis en skorstensinddækning er utæt, anbefaler vi at dette udbedres straks, for at mindske risikoen for yderligere skader på taget.

Kontakt os på tlf. 53 32 45 32 eller send en besked direkte her på siden.

Leverandør

Vi er tilfredse kunder hos STARK!
Vi handler størstedelen af vores materialer til samtlige tagprojekter, hos STARK. Dette sikrer at vi benytter materialer til dit tag af høj kvalitet, som samtidig er dækket af garanti, hvis uheldet skulle være ude med de leverede materialer.

Få et uforpligtende tilbud

    Ønsker du rådgivning?

    Du er velkommen til at henvende dig her på siden, på tlf. 70 70 78 73, eller sende en mail til kontakt@dinmester.dk.
    Vi besvarer alle henvendelser, hurtigst muligt!

    Kontakt os her